20 de marzo de 2015

Sukaldaritza zahar eta berriaren arteko zubiak

Gaur Goienagusin ez ohiko hitzaldi-ikastaroa eduki dugu. Bertara eta gurekin solasaldi bat edukitzera Leire Etxaide eta Dani Lasa etorri dira. Biak Mugaritz jatetxean lana egiten dute. Leire baratzeko arduraduna da eta Dani I+D+i rena. Bien artean Mugaritzen ardatzaren berri eman digute. Jatetxe honen helburua jendeak esperientzi harrigarri bat edukitzea  eta antzerki bateko partaide izatea da eta ez bere gosea asetzea. Horretarako beste toki ugari daude. Mugaritzen denak du garrantzia: gelak, mahaiak, argiak, inguruak, produktuak, sukaldeak … denaren helburua bertara jatera doanak sentsazio berriak izatea eta disfrutatzea da. Leirek esaten digunez landare, belar eta lora gehienak jateko modukoak dira eta  horregatik testura eta gustu ezberdinak dituzten belar landare eta lora dastatzeko eman digu. Danik bere aldetik ariketa erraz batzuen bidez eta dastamena erabiliz azaltzen digu aurre-iritziak alde batera utzi behar direla. Produktu, gustu, testura eta sentsazioak ez direla beti guk pentsatzen dugunarekin bat etortzen. Bukatzeko Leirek eta Danik beraien lanaren ondorio bezala lortu dituzten produktuen azalpena egiten digute: gaztaren krema, krema pastelera, tortitak egiteko krema … Baita ere argaltzeko hoteletan  erabiltzen diren dietak. Egia esanda oso ondo pasatu dugu eta  hurrengoan ere pozik egongo ginateke etortzeko modua izango balute
 Argazkiaren kreditoa: Goienagusi

No hay comentarios: